ћирилица / latinica

Институт за здравствену заштиту мајке
и детета Србије ,,Др Вукан Чупић’’

Налазите се на:
Насловна >> Клинике >> Педијатријска клиника >> Служба за испитивање и лечење хематолошких и онколошких болести

Служба за испитивање и лечење хематолошких и онколошких болести


Информације
Телефон за информације:
  • 011/3108-245 Одсек Хематоонкологија I
  • 011/3108-118 Одсек Хематоонкологија II
  • 011/3108-103 Хематолошка дневна болница и Консултативна хематолошка амбуланта
Локација:
  • I Спрат


Oсобље на одељењу

Начелник одељења:
Доц. др Милош Кузмановић
специјалиста педијатрије, Начелник Службе за испитивање и лечење хематолошких и онколошких болести

Прим. др Драган Мићић, МрСци
специјалиста педијатрије, Шеф одсека Хематоонкологије 1, потпредседник Националне групе за лечење акутне лимфобластне леукемије

Др сци. мед. Анкица Јовановић
специјалиста педијатрије - хематолог, потпредседник Националне студијске групе за хистиоцитозу Лангерхансових ћелија

Др Милена Јовић, МрСци
специјалиста педијатрије

Прим. др сци. мед. Драгомир Ђокић
специјалиста педијатрије, хематолог, Шеф одсека Хематоонкологије 2, Координатор конзилијума за туморе

Др Данка Реџић
специјалиста педијатрије

Прим. др сци. мед. Драгана Алексић
педијатар-хематологО одељењу

Служба за испитивање и лечење хематолошких и онколошких болести је део Педијатријске Клинике Института. Основана је 1965. године и највећа је Служба ове врсте у Србији. Досадашњи начелници службе били су Др Јован Кезић, ПхД, Проф.др Гордана Буњевачки и Прим.др Нада Рашовић-Гвозденовић. Стационарни део службе располаже  41 болесничком постељом. Лекари службе се баве за дијагностиковањем и лечењем урођених и стечених обољења хематопоезног система, као и малигних обољења дечијег доба, са изузетком тумора централног нервног система, ретинобластома и тумора костију. Акутна лимфобластна леукемија, најчешћа малигна болест дечијег доба, лечи се у оквиру међунароидне студијске групе БФМ АЛЛ ИЦ, чиме је омогућена међународна контрола квалитета рада у примени најсавременијих дијагностичких и терапијских поступака .

Поред малигних обољења,  Служба се бави испитивањем и лечењем урођених и стечених поремећаја хемостазе. По броју болесника са тешким обликом хемофилије и начином њиховог збрињавања (лабораторијски и клинички капацитети  доступни су 24 сата, 7 дана у недељи), Институт  са Службом за хематоонкологију функционише као Центар за свеобухватно збрињавање болесника с хемофилијом. Поред најчешћих поремећаја хемостазе, могуће је поставити дијагнозу и спровести лечење ретких урођених коагулопатија, као и тромбоза. Консултативна амбуланта Службе за испитивање и лечење хематолошких и онколошких болести смештена је у истом простору са Хематолошком дневном болницом. Консултативна хематолошка амбуланта ради сваког дана од 11-14.00х. Прегледи се не заказују. Информације се могу добити на телефон 3108 103. Хематолошка дневна болница има седам болесничких постеља и ради сваког радног дана до 15.00 часова. У Хематолошкој дневној болници реализују се клиничка испитивања због којих није неопходно да болесници буду на вишедневној хоспитализацији, и спроводи се цитостатска и антимикробна терапија, супституциона терапија код болесника са хемофилијом, као и  инфузије имуноглобулина, и трансфизије еритроцита и тромбоцита.

Амбуланта овог одељења
Одељења педијатријске клинике
Повезане организације
 
Up arrow