ћирилица / latinica

Институт за здравствену заштиту мајке
и детета Србије ,,Др Вукан Чупић’’

Налазите се на:
Насловна >>Актуелности

ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ

Објављено: 14.06.2024 године

Детаљније >>

Пројекат Министарства здравља Републике Србије ,, Имплементација Националног прогрaма за палијативно збрињавање деце у Републици Србији“

Објављено: 10.05.2023 године

Дана 18. и 19. маја 2023.године у организацији Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије ,,Др Вукан Чупић“ и Белхоспис центра за палијативно збрињавање и палијативну медицину, одржаће се два семинара под покровитељством Министарства здравља Републике Србије, акредитована од стране Зравственог савета.

Детаљније >>

Symposium Diagnostic and Therapeutic Approach to Resistant Epilepsy, February 24th 2023.

Објављено: 20.02.2023 године

Symposium Diagnostic and Therapeutic Approach to Resistant Epilepsy, February 24th 2023., Friday 9.00 – 13.30

Детаљније >>

Vodič za decu i roditelje 2013 (3. izd.) - Osnovni pricnipi terapije insulinom kod dece i mladih

Објављено: 16.01.2023 године

Vodič za decu i roditelje - Osnovni principi terapije insulinom kod dece i mladih sa dijabetesom melitusom tipa 1 (elektronsko izdanje)

Детаљније >>

OGLAS ZA IZDAVANJE PROSTORA APOTEKE

Објављено: 14.03.2022 године

Детаљније >>

"DAVANJE JE RADOVANJE!" Nova vredna donacija kompanije Meridian našoj ustanovi

Објављено: 16.11.2021 године

Više od godinu i po dana zdravstveni radnici u Srbiji bore se protiv virusa koji ne štedi nikoga, pa ni decu. Iako je to gotovo nemoguće izmeriti, meseci rada u kovid režimu možda i najteže padaju lekarima u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić", gde se nalaze deca - obolela od opasnih i retkih bolesti, ali i ona koja se hitno primaju sa teškom kliničkom slikom usled zaraze korona virusom.

Детаљније >>

ONLINE PREDAVANJE: Zbrinjavanje i praćenje dece posle transplantacije matičnih ćelija hematopoeze

Објављено: 29.09.2021 године

Izuzetna nam je čast da Vas pozovemo da uzmete učešće u seminaru „Zbrinjavanje i praćenje dece posle transplantacije matičnih ćelija hematopoeze”, koji organizuje Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić” kroz projekat „Obezbeđivanje uslova za transplantaciju matičnih ćelija hematopoeze kod dece u Srbiji”.

Детаљније >>

54. Aktuelni problemi u pedijatriji

Објављено: 01.10.2020 године

Poštovane koleginice i kolege,

Zadovoljstvo mi je da vas obavestim da će se u u periodu 04-06.03.2022.godine, održati 54. Aktuelni problemi u pedijatriji.
Ovaj sastanak zbog dobro poznatih okolnosti, odvijaće se u digitalnom formatu.
Kao predavači nastupaju lekari Instituta, kao i renomirani gosti. Simpozijum je podržan od strane Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Детаљније >>

Implementacija Nacionalnog programa za palijativno zbrinjavanje dece 2

Објављено: 29.09.2020 године

Poštovane i drage koleginice i kolege, Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da је u okviru Projekta "Implementacija Nacionalnog programa za palijativno zbrinjavanje dece", koju sprovode Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „dr Vukan Čupić" i Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj završen nacrt Stručno-metodološkog uputstva. Pozivamo sve koji su zainteresovani da pogledaju nacrt teksta, daju svoje sugestije i predloge pre konačnog upućivanja na usvajanje od strane Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece i omladine. Svoje komentare, predloge sugestije dostavite na majkaidete@ptt.rs Prof. dr Vladislav Vukomanović, koordinator Projekta

Детаљније >>

Гостовање директора Института Доц. др Радоје Симић на ТВ Храм

Објављено: 05.04.2020 године

Гост емисије на ТВ Храм је Доц. др Радоје Симић, директор Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“, који говори о здрављу деце у доба епидемије и раду Института у овим околностима.

Детаљније >>

Preporuke po pitanju infekcije korona virusom kod dece sa dijabetesom (i drugim endokrinološkim stanjima) - kontakt telefon za savete endokrinologa

Објављено: 31.03.2020 године

U ovim vanrednim okolnostima kada je potrebno smanjiti sve neobavezne odlaske u bolnicu, potrebno je pružiti dodatnu podršku porodicama dece sa dijabetesom i drugim endokrinološkim stanjima.

Preporuke po pitanju infekcije korona virusom kod dece sa dijabetesom, adrenalnom insuficijencijom, hipopituitarizmom i drugim endokrinološkim stanjima - European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE)

Детаљније >>

Objave na društvenim mrežama

Објављено: 08.10.2019 године

Dešava se u poslednje vreme u Institutu, ali i drugim bolnicama da se manji propusti, ili tamo gde ne postoje propusti u sistemu zdravstvene zaštite koriste društvene mreže u cilju omalovažavanja rada bolnica iz zdravstvenog sistema uopšte...

Детаљније >>

Кongres "Organizacioni i praktični aspekti palijativnog zbrinjavanja u pedijatriji"

Објављено: 07.09.2018 године

Poštovani, Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo na kongres ,,Organizacioni i praktični aspekti palijativnog zbrinjavanja u pedijatriji“ koji će se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja održati 26. 10. 2018.g u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“. Kongres je namenjen svim zdravstvenim radnicima i saradnicima iz pedijatrijskih zdravstvenih ustanova u Srbiji. Radionica iz oblasti palijativnog zbrinjavanja dece održaće se 27.10.2018. godine i namenjena je zdravstvenim radnicima i saradnicima iz pedijatrijskih zdravstvenih ustanova u Beogradu.

Детаљније >>

Семинар I категорије "Примена мера КПЦР у педијатрији"

Објављено: 07.03.2018 године

Поштовани,са великим задовољством Вас позивамо на Семинар прве категорије „Примена мера КПЦР у педијатрији“ који се одржава 14.03.2018. у Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ са почетком у 930 часова. Програм семинара и образац за пријаву се налазе у прилогу.

Детаљније >>

Континуирана медицинска едукација у априлу

Објављено: 28.03.2017 године

Поштоване колегинице и колеге, И даље настављамо са нашим активностима у области континуиране медицинске едукације у месецу априлу. Котизација се не наплаћује.

Детаљније >>

Zakazivanje pregleda u konsultativnim hirurškim ambulantama

Објављено: 21.12.2016 године

Pacijenti koji su osigurani kod RFZO-a prve preglede zakazuju kroz Integrisani zdravstveni informacioni sistem u nadležnom Domu zdravlja u ponuđenim terminima. Ostale kategorije osiguranika (vojni osiguranici, strani državljani, lica bez osiguranja) mogu se informisati o mogućnosti zakazivanja pregleda na telefon 011/3108-195 i 011/3108-182 u vremenu od 13 do 14 časova.

Детаљније >>

VIII Simpozijum anestezije

Објављено: 19.10.2016 године

Poštovani, Želimo da Vas obavestimo i pozovemo na učešće na tradicionalnom, godišnjem VIII Simpozijumu koji organizuje Služba za anesteziju i intenzivnu terapiju. Ove godine tema Simpozijuma je "Transport novorođenčadi i pedijatrijskih pacijenata". Simpozijum će se održati 4. novembra 2016. godine sa početkom u 8 časova, u amfiteatru Instituta. Detaljnije informacije su u prilogu.

Детаљније >>

VII Simpozijum SAPO

Објављено: 12.04.2016 године

Poštovani, Želimo da Vas obavestimo da će se naredni VII SAPO simpozijum održati od 12.-15.05.2016. godine na Zlatiboru, hotel Mona, pod nazivom „Akutna stanja u dečjoj otorinolaringologiji“ (interaktivni simpozijum). Pokušaćemo da uz pomoć naših uvaženih predavača, a uz aktivno učešće polaznika simpozijuma, preko prikaza zanimljivih slučajeva iz prakse obradimo sve slučajeve akutnih stanja u dečjoj ORL i nama bliske pedijatrije. Učesnici skupa na poklon dobijaju knjigu - priručnik „Akutna stanja u dečjoj otorinolaringologiji“. Simpozijum je akreditovan kao Domaći simpozijum od strane Zdravstvenog Saveta Srbije pod brojem А-1-616/16.

Детаљније >>

Obaveštenje povodom donacije porodice Trifunović

Објављено: 11.06.2015 године

Poštovani, Po preporuci Ministra zdravlja i Upravnog odbora Instituta neophodno je da se na veb sajt Instituta postavi odluka Upravnog odbora u vezi sa namenskim trošenjem sredstava iz donacije porodice Trifunović iz Kanade. Sednica Upravnog odbora je održana 22.05.2015. godine. Ovo se čini iz razloga potpune transparentnosti celokupnog toka trošenja sredstava iz pomenute donacije.

Детаљније >>

Дани акредитације Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“

Објављено: 19.05.2015 године

Завршна посета од стране спољашњих оцењивача из Агенције за акредитацију здравствених установа Србије у спровођењу поступка акредитације Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ заказана је за период од 24.05. до 27.05. 2015. године.

Детаљније >>

Програм VI Симпозијума дечје ОРЛ

Објављено: 23.04.2015 године

Poštovane koleginice i kolege, učesnici VI SAPO Simpozijuma, Želimo da Vam zahvalimo što ćete Vašim prisustvom dati smisao organizaciji ovakvog skupa, a nama kao organizatorima podstrek da učinimo maksimalni napor da sve protekne u najboljem redu. Jos jednom Vas pozivamo da uzmete aktivno učešće tokom trajanja simpozijuma, kako kroz elektronsku podršku, tako i kroz diskusiju. Kao i prethodnih godina, potrudili smo se da socijalni program bude bar na istom nivou na koji ste navikli, a nadamo se da lestvicu čak malo i podignemo. S nestrpljenjem očekujemo naše druženje od 7-9. maja u Vršcu

Детаљније >>

Први позив за VI симпозијум дечје ОРЛ

Објављено: 19.03.2015 године

Поштовани, Желимо да Вас обавестимо да ће се наредни VI SAPO симпозијум одржати од 07.-09. 05. 2015. године у Вршцу, под називом“Interaktivni case report simpozijum”. Покушаћемо да уз помоћ наших и страних уважених предавача, а уз активно учешће полазника симпозијума, преко приказа занимљивих случајева из праксе обрадимо све гране дечије ОРЛ и нама блиске педијатрије.

Детаљније >>

Курс „Болнице пријатељи деце и породице у Србији – психолошка припрема деце и родитеља за медицинске интервенције и хоспитализацију“

Објављено: 20.11.2014 године

Поштовани здравствени радници и сарадници, Задовољство нам је да Вас обавестимо да ће се у оквиру пројекта „Болнице пријатељи деце и породице у Србији – психолошка припрема деце и родитеља за медицинске интервенције и хоспитализацију“ који спроводе Министарство здравља Републике Србије и Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ у Београду, 04.12.2014. од 8:30 до 16:30 часова у амфитеатру Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије „Др Вукан Чупић“ у Београду одржати курс прве категорије под истоименим називом. У прилогу је програм курса.

Детаљније >>

Шести Симпозијум дечије анестезије

Објављено: 14.11.2014 године

Поштованe кoлеге, Традиционално, Служба анестезије и интензивне терапије Института за мајку и дете у Београду, одржаће се у петак 28.11.2014. Шести Симпозијум дечије анестезије под називом Изабране теме из педијатријске анестезије и интензивне терапије. Ове године Симпозијум организује Институт за здравствену заштиту мајке и детета и Актив педијатријских анестезиолога.

Детаљније >>

V састанак Секције за дечју хирургију СЛД

Објављено: 07.11.2014 године

Обавештавамо Вас да ће се V састанак Секције за дечју хирургију одржати у петак, 7.11.2014. у Институту за здравствену заштиту мајке и детета "Др Вукан Чупић" у Београду, са почетком у 12 часова. У прилогу се налази програм састанка.

Детаљније >>

Саопштење за јавност

Објављено: 08.07.2014 године

Обавештавамо јавност да је, потписивањем и последњег уговора о донацији медицинских уређаја и опреме, завршена реализација донације породице Огњановић овом Институту.

Детаљније >>

Активности Института у току ванредне ситуације

Објављено: 28.05.2014 године

Током трајања ванредне ситуације Институт се организовао према препоруци Министарства здравља. Уведено је непрекидно дежурство у току 24 часа. У том периоду дајемо податке о броју прегледа и пријема у хитним службама Института. Осим редовних активности, организована је помоћ за угрожене који су смештени у центрима и прихватилиштима. Запослени Института су учествовали појединачним донацијама особама из угрожених подручја. Такође организована је акција за помоћ нашим запосленима који су из поплављених места.

Детаљније >>

Помоћ Удружења педијатара Србије

Објављено: 22.05.2014 године

Донација Удружења педијатара Србије угроженима од поплава. Удружење је у фонд за помоћ угроженима од поплава уплатило средства у износу од 960 100,00 динара.

Детаљније >>

Институт на РТС-у

Објављено: 18.03.2014 године

Редакција за науку и образовање РТС-а у свом новом серијалу под називом "Институт", емитовала је прилог о нашој установи 24.02.2014. Снимак емисије у целости можете погледати овде:

Детаљније >>

Извештај о другој редовној акредитацијској посети

Објављено: 22.01.2014 године

Током редовне акредитацијске посете утврђено је да су препоруке спољашњих оцењивача усвојене као циљеви унапређења рада установе и предузете мере на њиховом спровођењу према постављеним критеријумима и стандардима.

Детаљније >>

Отварање реновираног одељења неурологије и лабораторије за електроенцефалографију

Објављено: 24.12.2013 године

Поводом отварања реновираног Одељења неурологије и лабораторија за електроенцефалографију, организован је пријем у Институту на коме су присуствовали: министарка здравља др Славица Ђукић-Дејановић и уважени гости из Амбасаде САД у Београду - амбасадор М Кирби, пуковник П. Бротзен, потпуковник С. Лонг, Др. Р. Монестел и координатор за медицинска питања Н. Јанковић..

Детаљније >>

Решење о именовању председника и чланова управног одбора

Објављено: 29.09.2013 године

РЕШЕЊЕ о именовању председника и чланова Управног одбора Института за здравствену заштиту мајке и детета Србије "Др Вукан Чупић".

Детаљније >>

Implementacija Nacionalnog programa za palijativno zbrinjavanje dece

Објављено: 29.09.2013 године

Poštovane i drage koleginice i kolege, Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da је u okviru Projekta "Implementacija Nacionalnog programa za palijativno zbrinjavanje dece", koju sprovode Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „dr Vukan Čupić" i Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj završen nacrt Stručno-metodološkog uputstva. Pozivamo sve koji su zainteresovani da pogledaju nacrt teksta, daju svoje sugestije i predloge pre konačnog upućivanja na usvajanje od strane Republičke stručne komisije za zdravstvenu zaštitu dece i omladine. Svoje komentare, predloge sugestije dostavite na majkaidete@ptt.rs Prof. dr Vladislav Vukomanović, koordinator Projekta

Детаљније >>
Повезане организације
 
Up arrow