ћирилица / latinica

Институт за здравствену заштиту мајке
и детета Србије ,,Др Вукан Чупић’’

Налазите се на:
Насловна >> Клинике >> Педијатријска клиника >> Одељење за испитивање и лечење метаболичких болести, клиничку генетику и исхрану здравог и оболелог детета >> Генетичко саветовалиште

Генетичко саветовалиште


Информације
Телефон за информације:
  • 011/3108-276 сваког радног дана од 12 до 13:30ч
Локација:
  • Улаз 12, II спрат


Радно време

Понедељак Уторак Среда Четвртак Петак Субота Недеља
09:30 - 12 часова Не ради Не ради 09:30 - 12 часова Не ради Не ради Не ради
О амбуланти

Године 1991., ангажовањем тадашњег начелника одељења, др Љубомира Стојанова, започиње рад Генетичког саветовалишта. Циљ рада саветовалишта је да се породицама са ризиком за рађање детета са наследном болести пружи информација и, према потреби, организује пренатална дијагностика. У раду генетичког саветовалишта учествују добро обучени стручњаци из области педијатрије, гинекологије и молекуларне генетике.

Породице треба да се обрате за помоћ Генетичком саветовалишту у следећим ситуацијама: труднице са 35 или више година, патолошки резултати скрининга у трудноћи, дете са хромозомском аберацијом, два и више спонтаних побачаја, нејасна наследна болест у породици или сумња на наследну болест, дете са урођеном аномалијом, моногенска болест у породици (цистична фиброза, Дишенова мишићна дистрофија, спинална мишићна атрофија, урођене болести метаболизма, генетски синдроми...), дејство радијације, лекова, токсина или инфекције током трудноће.

Амбуланте Института за мајку и дете
Повезане организације
 
Up arrow